Klubbrekord tilbaketrukket

02.09.2012
SØ
Arild Tenmarks SØ på hele 5,3 kg vil han selv trekke ut av rekordlisten etter han fikk svar fra forsknings instituttet NINA om dette egentlig var en SØ?

Dette synes jeg var en riktig, men og en veldig flott avgjørelse av Arild.

Uansett , fisken var uansett veldig flott ! Han sendte selv bilde og info for å avklare dette og svaret som kom tilbake lyder som slikt. 

Hallo NINA,

Nå har vi vær 3 mann som har titta og vi er svært usikker på hva det er du har fått. Det er i hvert fall vanskelig å tolke ut ifra bildet.

Øyets posisjon i forhold til kjevebeinet er litt vanskelig å se ut fra bildet. I tillegg har fisken kommet litt ut i kjønnsmodningen og hodet har begynt å forandre seg. Og da blir det også usikkert tegn. Tegningen i kroppen kan tyde på aure eller oppdrettsfisk. Tegna på hode mer laksete. Halen er ikke lett å se om er skarp V eller rett som hos aure (og gjerne slitne oppdrettere). Stor aure er ofte gammal og har ofte slitte finner og stor fettfinne som på bildet. Den hadde også mye brisling i magen,  rømt fjordlaks blir sulten den også.

Når det kom til oppsummering heller vi mest til oppdrettslaks, men verken aure eller en hybrid av aure og laks kan utelukkes ved hjelp av bildet.

From: Pettersen, Kristian [mailto:Kristian.Pettersen@nina.no

Så med dette får Jon Eirik Brobak sin SØ inn som var den forrige rekorden på fine 1,92 kg

Gratulerer igjen JEB.

 Hilsen Florøen